Kaneeline ja kergelt pähklimaitseline õunakook. Kook maitseb väga eriliselt ning sobib suurepäraselt peolauale.
KOOSTISAINED
PÕHI:
2 muna
50 g suhkrut
50 g pähkleid (vali vastavalt maitse-eelistusele või kasuta pähklisegu)
2 sl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 suurem õun
KATE:
2 dl 35%-list koort
25 g suhkrut
400 g vanillimaitselist kohupiimapastat
2 tl kaneeli
6 želatiinilehte
0,5 dl õunamahla
Soovi korral peale raputamiseks riivitud šokolaadi
VALMISTUSJUHEND
1. Põhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks.
2. Purusta pähklid peeneks puruks.
3. Sega sõelutud nisujahu ja küpsetuspulber. Lisa juurde purustatud pähklid.
4. Pese, koori ja puhasta õunad. Tükelda väikesteks tükkideks.
5. Sega ettevaatlikult munavahu hulka kuivainete segu ja õunad.
6. Kata 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Kalla taigen koogivormi. Küpseta 180-kraadises eelsoojendatud ahjus umbes 25 minutit.
7. Jahuta koogipõhi.
8. Katte valmistamiseks pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette paisuma.
9. Vahusta vahukoor (35%-line koor) suhkruga.
10. Lisa juurde kaneel ja kohupiimapasta. Sega õrnalt läbi.
11. Võta želatiinilehed veest ja kurna veidi. Sulata kuumas õunamahlas. Kalla kohupiimasegusse ja sega õrnalt läbi.
12. Kalla segu koogipõhjale. Silu pealt siledaks.
13. Pane kook külmkappi vähemalt 3 tunniks.
14. Enne serveerimist raputa soovi korral peale riivitud šokolaadi.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.